onsdag 1 april 2015

Leriga? Näej? Kan du vara själv!

Leriga? Njä, inte så farligt.


 Titta på dig själv du! 


 Ja, precis. Näbb, näbb.
Jag har lite blött längst upp på ryggen som inte går att borsta bort.


Det finns trivselvikt och så finns det trivsellerig. Det här är trivsellerig.
Deal with it.


Backen utanför stallet, vid platserna där det går att binda upp hästar vid husväggen.
Jodå, så att. . .

Och här ungefär tog Juppe och jag en sväng på grusvägen. Standard 5-km rundan, styltigt och nervöst förbi huset där det bor en söt hund, fast faktiskt bättre och bättre för varje dag.

Juppe flåsade som en blåsbälg efter galoppbacken. Cheesus. Så illa har det aldrig varit. Det måste ändå vara pälssättningen som visar sig i dålig dagsform?

Hem gick det i 180, de meter Juppe fick bestämma innan jag hann påminna om min existens.



Juppe luktar sött och gott. Ro hit! Vi vill också smaka!


 Snåljåp!


Detta är ett rån. Upp med händerna! Ut och in med fickorna!


Safir: undan. Hon är min!


Heeeeeeejjjjjjjj. Blink, blink. Mmmmm, det luktar gott  . . .

Safir fick nöja sig med pannkli och strykningar över ögonen (jätteroligt, huvudet kraschar rakt ned i backen och så står han och blundar). Vi är kompisar nu, faktiskt. Faktiskt är han jättejättefin.

Juppe stirrade surt från ett hörn av hagen. Men det är faktiskt bara guldklimpen som får morot. Och godisar, och hö. Och torkning av kladdiga ögon med oparfymerade babyservetter (men med rapsolja). Han borde inte ha något att klaga på.

4 kommentarer:

  1. Den grå hade settv tio gånger värre ut (men så är han ju dubbelt så stor) utan täcke så han får gå täckad under värsta lerperioden. Vi tränar ju regelbundet och ofta är det rakt från jobbet till stallet till träning. Då finns det inte utrymme att borsta lera i en timme. Men blir det bara varmt nog kan de få gå otäckade och rulla sig bäst de vill så kan vi duscha av dem vid intag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, äsch. Vad är väl lite lera här i världen. Tror det är skönt för dom att rulla sig nu när de släpper päls, det kliar säkert. Jag borstar snällt, och det vet den rackaren. . .

      Radera
  2. Härliga bilder, lera är väl ett bra tecken på att våren är på g? haha. Älskar Joppes bläs!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Visst är det ett vårtecken, väljer att se det så. Jag läste någonstans att en ägare till en häst med liknande tecken kallade det skjuten stjärn. Visst låter det häftigt. Undrar om det stämmer?

      Radera